Bolje je dijamant sa manjkom nego šljunkom bez.

Trajna šminka – Tretmani

ŠTA JE TRAJNA ŠMINKA

Trajna kozmetička šminka je proces prilikom kojeg se boja trajno ubrizgava u dermalni sloj kože upotrebom tankih iglica umočenih u antialergijski pigment (neorganski pigment). Pigmenti se dobijaju od biljnih proizvoda koji su ili prethodno bili pomešani ili se ručno mešaju, kako bi kreirali širok spektar boja koji će kasnije biti na raspolaganju klijentima. Pigment se vezuje za ćelije kože i može se videti kroz poluprovidni spoljašnji sloj. Ovakva šminka traje 4-7 godina.

U neke od najčešćih procedura trajne šminke spadaju ajlajner, senčenje obrva, izvlačenje kontura usana i popunjavanje cele površine usana.

AJLAJNER:  Definiše i ističe oči. Na taj način trepavice deluju deblje i gušće.

SENČENJE OBRVA:  Obrve koje su po prirodi suviše svetle, suviše tanke, retke ili nepostojeće, mogu se pojačati i poboljšati mikro pigmentacijom.

ISCRTAVANJE OBRVA JAPANSKOM METODOM : Trajno iscrtavnje obrva japanskom metodom je aplikovanjem pigmenta oštricom koja simulira prirodan izgled dlaka različitih dužina i debljina. Zbog specifičnosti metode kojom se radi obrva dobija potpuno prirodan izgled. Koriste se najkvalitetniji pigmenti u svim nijansama braon i pepeljaste. Od velike pomoci je i onima koji su pogrešnim cupanjem obrva uništili njihov prirodan oblik, gustinu i velicinu, koji su zbog bolesti ili nekoga drugog razloga izgubili obrve.

KONTURE USANA: Trajno izvlačenje kontura usana ne samo da usnama daje punocu i popravlja neujednačenosti, već može pojavu bora da svede na minimum, kao i da spreči pojavu “razmazivanja” / “curenja” ruža.

BOJENJE USANA: Sa trajnim bojenjem usana, usne mogu trajno poprimiti nežne, prirodne nijanse ili jake, dramatične boje.

Četiri do osam nedelja nakon prvobitne procedure, obavljaju se kontrolne posete pod nazivom doterivanja.

KOME SVE TRAJNA ŠMINKA MOŽE BITI OD KORISTI?

I mladim i starim osobama. Svima koji želi blago, prirodno poboljšanje svog izgleda.

Posebno ljudima koji ne mogu da nose kozmetičke preparate zbog osetljivosti kože ili alergija.

Starijim, zrelijim ženama sa retkim, spuštenim obrvama ili osobama koje su u potpunosti ostale bez obrva, kao i osobama sa neujednačenim oblikom usana, itd.

Od izuzetne je koristi aktivnim ljudima koji žele da izgledaju što bolje tokom svojih aktivnosti kao što su plivanje, pešačenje, trčanje, aerobik, tenis, kao i osobama koje ne žele da se opterećuju ponovnim nanošenjem šminke nakon znojenja.

Narocito je korisna osobama sa oštećenim vidom ili onima koji sa teškoćom nanose kozmetičke preparate, kao i osobama koje boluju od artritisa, multiple skleroze, osobe koje su preživele moždani udar ili kojima su ruke nestabile, te stoga ne mogu same sebe da našminkaju.

Na kraju, ali podjednako važno, svim osobama koje su jednostavno suviše zauzete da pravilno nanose ajlajner ili uopšte da se šminkaju.

DA LI JE BOLNO?

Kada je u pitanju trajna šminka, većina ljudi obično oseća izvesnu nelagodnost. Sve zavisi od toga koliki je prag bola koji pojedinac može da podnese. Postoje različite metode regulisanja bola, ukoliko ga uopšte bude. Na raspolaganju su vam, na primer, razne akutne anestetik kreme, lokalna anestezija i nervne blokade. Moramo spomenuti da je u pitanju drugačija vrsta bola ako ga uporedimo sa tetoviranjem.

Najvažnije pitanje, DA LI JE BEZBEDNO?

Da!!!!!

Apsolutno SVE igle su sterilne i za svakog klijenta se koriste nove igle.

Svi delovi mašine su sterilisani i čuvaju se na sanitaran način.

Za svakog klijenta se koriste nove medicinske rukavice, kao i maska za lice.

Sve što sada treba da učinite je da me nazovete radi konsultacije ili ukoliko imate još neka pitanja.